top of page

Hållbarhetsklivet

Vi vil alla ha et rent hav. Och ren luft, ren mat. Ett hållbart samhälle, ett hållbart liv, for alla skapningar på denna jord. Vi på Havskatten gör det vi kan för att ta de riktiga kliven där vi kan.

Så nära, så enkelt och så unikt

 

Semestra i skärgården. Havskatten Hotell & Vandrarhem bjuder på unika naturupplevelser bara en kort resa från Göteborg. Res enkelt med kollektivtrafik från Göteborg ut till våra öar.  

Öarnas vägar är perfekta att cykla på gammal som ung. Med kort avstånd mellan restauranger, butiker, naturområden, badplatser och boenden är det enkelt att cykla runt. Cykeluthyrning finns på ön.

Bussförbindelse förbinder våra öar och passagerarfärjor till de mindre öarna.

Slappna av ordentligt

 

Stanna lite längre än planerat och låt kropp och själ slappna av. Få känslan av det riktiga ö-livet där naturens puls blir som din egen puls. Ta den extra simturen, det extra ö-hoppet, den extra dagen och vandra i våra fina naturområden.

4

Hållbara upplevelser rätt utanför egen dörr

 

Havskatten erbjuder fisketurer med vår båt där du kan fånga din egen middag tillreda den själv i vårt stora gemensamma kök. 

Vi samarbetar med flera av öns retauranger, bland annat Tullhuset, där man också kan boka Skärgårdspaketet med mat och boende till bra pris.

Det goda värdskapet

 

Vi som driver Havskatten bor på öarna och flera av har vuxit upp här. Sedan mannaminne har det varit sommargäster på öarna. Rum har hyrts ut och gästhus har blivit byggda. Gästfriheten är stor och vänner för livet har skapats.

Att Svenne skulle gå från fiskare till att starta Havskatten med att hyra ut rum i sina sjöbodar känns helt naturligt för honom. Hos Havskatten känner ni er varmt välkomna och känslan att komma hem smyger sig självklart på.

Bo och upplev året om

 

Havskatten erbjuder boende och upplevelser året om. Skärgården är vacker i alla årstider.Sommaren med härliga klippbad,hösten med mäktia vågor, våren med krispig luft och blå horisont, vintern med sitt vackra ljus och knarrande is.

Havskatten erbjuder upplevelser som passar dessa årstider. Baka varma hönökakor på vintern,bli med på spännande hummerfiske på hösten, eller tidig fisketur på våren. Ta ett dopp i havet från bryggan och njut ivår Spa-avd hela året

Hållbarhet i den dagliga driften

 

Vi strävar efter att få till en så hållbar drift i anläggningen som möjligt. Vi har bland annat innstallerad bärgvärmepump och använder ekologiska tvättptodukter og LED-belysning i hela hotellet.

bottom of page